Workshops

Höstmys på Hedentorps

Ta med vännerna på en after work hos oss på Hedentorps och bind din alldeles egna helgbukett. Eller kom en kväll och bind din höstkrans med hållbart material.

Bind din höstkrans


Under kvällen kommer du få binda din egen vackra höstkrans i hållbart material, en krans till ytterdörren eller att dekorera med inne.


Kursen inleds med en introduktion- och inspirationsstund där vi går igenom tekniken som vi använder vid kransbinderi och vilka material som lämpar sig bäst för inne- och utomhuskrans. Vi resonerar även kring färg, form och komposition och på vilket sätt dessa egenskaper kan påverka kransens uttryck och känsla.


Under tiden får du fika med kaffe/te och kardemummabulle. Efter introduktionen får du material och sen är det dags att sätta igång och binda. Har man inte hunnit kika runt i butiken innan kursen, så får man som kursdeltagare möjlighet att göra det efter stängning fram till 18.30. Lite egen tid så att säga.


TID:

Torsdag 28/10 kl. 16:30-18:00


PRIS:
550:-


Allt material och fika ingår i priset för kursen.
Bokningen är bindande, men kan överlåtas till någon annan. Om du inte, av någon anledning, har möjlighet att komma meddela oss på mail butik@hedentorps.se. Meddela eventuell allergi.


COVID 19:
Restriktioner och riktlinjer följs. Vid symptom stanna hemma.


Du anmäler dig till: butik@hedentorps.se

After work bukett


Ta med vännerna och avsluta jobbveckan med att binda din egna helgbukett.


Under vår after work, kommer du få binda din egen bukett. Vi inleder med en introduktion där vi bland annat går igenom hur man binder i spiral, som är den teknik vi kommer använda. Vi pratar materialvård och om hur man bäst tar hand om sina snittblommor för att maxa livslängden.


Vi resonerar även kring färg, form och komposition och på vilket sätt dessa egenskaper kan påverka bukettens uttryck och känsla. Under tiden får du alkoholfritt bubbel och snacks. Efter introduktionen får du material, som varierar utifrån säsong, och sen är det dags att sätta igång och binda.


TID
Fredag 10/12 kl. 16:30-18:00


PRIS:
550:-


Allt material, alkoholfritt bubbel och snacks ingår. Bokningen är bindande, men kan överlåtas till någon annan. Om du inte, av någon anledning, har möjlighet att komma, meddela oss på mail butik@hedentorps.se. Meddela eventuell allergi.


COVID 19:
Restriktioner och riktlinjer följs. Vid symptom stanna hemma.


Du anmäler dig till: butik@hedentorps.se

Så förbereder du dig


  • Fundera över vilka frågeställningar som är viktigast. Vad fungerar bra respektive dåligt i trädgården? Tillgångar? Önskemål?

  • En skalenlig tomtritning med huset inritat, i skala 1:100 eller 1:200 behövs. På denna ritning kan du t.ex. rita in större träd, byggnader, pool och annat viktigt som finns på tomten. Tomtritningen kan du beställa från ditt kommunkontor. Tänk på att vara ute i god tid!

  • Ta gärna bilder på trädgården, max 5-8 stycken, från olika håll. Maila in bilderna senast tre dagar innan mötet så att vi hinner förbereda oss.

  • Inspirationsbilder på vad du tycker om. Det kan vara egna foton eller från tidningar och böcker.
Kontakta oss här om trädgårdsdesign låter perfekt för dig och din trädgård.