Vitlök

Följ Hedentorps 

Ekologisk vitlök


'Therador'

En tidig sort. Stor vitlök med 10-20 klyftor. Flätbar blast. Skördeklar i juli.


'Germidour'

Tidig sort. En stark lila lök som ger ca 8-20 klyftor. Vacker lök med flätbar blast. Något tidigare än 'Thermidrome'. En vacker vitlök med mild men ändå  fyllig smak.


Planteringstips!

Vitlök, Allium sativum odlas bäst på djuparbetad humus- och näringsrika sandjordar. Står vitlöken i för tung och våt jord kommer den att ruttna under vintern. Plantera så sent som möjligt, innan det börjar frysa, oktober-november. Om löken löken planteras för tidigt hinner den börja växa redan under hösten vilket kan medföra skador under vintern.


Planteringsdjup 6-8 cm, mätt från klyftans underkant. Sätt vitlöken med ca 20 cm mellan klyftorna och ett radavstånd på ca 20 cm. Gödsla vitlöken tidigt när den börjar sticka upp, gärna med hönsgödsel eller chrysan. Gödsla ett par gånger till före midsommar. Vitlök är näringskrävande och tycker inte om torka.


Det är dags att skörda när blasten börjat gulna, i mitten av juli till början av augusti. Låt den inte stå kvar i jorden för länge för då spricker det yttre skyddande skalet och vitlöken kan då få mögelangrepp. Låt vitlöken torka ordentligt på en varm och luftig plats i ca två veckor. Förvara i rumstemperatur.

Anmälan nyhetsbrev
Vill du hålla dig uppdaterad, få information och erbjudande via våra nyhetsbrev?


Klicka då här och skriv upp dig på våra nyhetsbrev.

Hitta hit 


Kullavägen 95

262 54 Ängelholm


Vägbeskrivning

Kontakta oss


Telefon:  0431-122 32


E-post

tradgard@hedentorps.se

© 2019 Hedentorps Plantskola