Vinprovning

Winemakers dinner
på Hedentorps


Tisdag 13 juni

Vinprovning

Winemakers dinner

W




Med kort varsel får vi besök från Sequerciani som är en producent från Maremma i södra Toscana. Det är en stor egendom på 100 hektar och man bedriver biodynamiskt/ekologiskt jordbruk där man utöver druvor även odlar olliver och vete.

Man producerar olivolja, honung, vin, pasta, mjöl och en del kosmetiska produkter. På gården finns även en "agriturismo" dvs bed and breakfast. Hela egendomen drivs utifrån tanken att göra så lite miljöpåverkan som möjligt och att tillvarata gamla lokala arter. Oliver, druvor och vete är alla från gamola varianter som odlats i området sedan generationer tillbaka.


Under kvällen kommer vi att prova följande spännande viner:


2021 Vermentino
Vitt vin på vermentino druvan

2022 Oh Rosa!
Rosato på ciliegiolo

2021 Libello
En röd blandning av sangiovese, ciliegiolo och foglia tonda

2020 Ciliegiolo
Rött vin på ciliegiolo

2020 Foglia Tonda
Rött vin på Foglia Tonda

2020 Pugnitello
Rött vin på Pugnitello


Det blir alltså en kväll med övervägande okända druvor.
Vi kommer även att få prova olja och pasta från Sequerciani.


_______________________________



DATUM:

Tisdag 13 juni


TID
kl. 18:30


PRIS:
720:-

inklusive vinprovning + mat & kaffe med något litet sött


PLATS:

Hedentorps restaurang Trädgårdsköket


Anmälan sker till:

koket@hedentorps.se


Bokningsvillkor

- Betalning sker på plats, kort eller swish

- Din plats är inte personlig och du ansvara själv för att hitta en ersättare om du inte kan komma

- Avbokning efter 9/6 debiteras med 100% av priset.


Ta gärna med en varm tröja då det kan bli lite svalt under kvällen.

Tänk på att meddela eventuella allergier.


Varmt välkommen!