Hösten en bra planteringstid

Följ Hedentorps 

Vi hyllar hösten - den bästa planteringssäsongen!


Hösten är en fantastisk trädgårds- och planteringstid. Den bästa planteringssäsongen av alla! Jorden är fuktig och lätt att gräva i. Luften är sval och luftfuktigheten hög. Det gör att nyplanterade växter i lugn och ro kan fokusera på att rota sig på sin nya växtplats. De slipper att stressas av brännande sol och perioder av torka. 

Så när vårvärmen kommer kan du bara luta dig tillbaka och njuta. Dina växter är redan på plats och med rötter som letat sig ut i den omgivande jorden. Dessutom hinner de växa sig större och finare redan under första säsongen.

Hösten är en utmärkt tid att plantera nästan alla fleråriga växter som  buskar, barrväxter, rosor, träd, perenner, klätterväxter - allt kan du planter i början av september. Rosor, lövfällande träd och buskar, klätterväxter och perenner kan du dessutom fortsätta plantera till långt in på hösten, ända tills tjälen går i jorden. Blir det ingen tjäle kan du även plantera på vintern.


Nu börjar det bli dags att beställa häckväxter eller rosor på barrot.

Har du frågor eller vill göra en beställning av växter så träffar du våra kunniga trädgårdsmästare på plats på Hedentorps eller så går det utmärkt att maila till oss:


tradgard@hedentorps.seAnmälan nyhetsbrev
Vill du hålla dig uppdaterad, få information och erbjudande via våra nyhetsbrev?


Klicka då här och skriv upp dig på våra nyhetsbrev.

Hitta hit 


Kullavägen 95

262 54 Ängelholm


Vägbeskrivning

Kontakta oss


Telefon:  0431-122 32


E-post

tradgard@hedentorps.se

© 2019 Hedentorps Plantskola